FREE DOWNLOAD E BOOK FORMAT: JA-knjiga-DNEVNIK-FACEBOOK-IDIOTA-2015

“Osmi samostalni literarni naslov hrvatskog pisca, redatelja, novinara i glazbenika Anđela Jurkasa, vrlo je inovativna, originalna i bastardna forma publicistike i proze te prva hrvatska interaktivna knjiga koja će biti objavljena istovremeno u nekoliko medija te konceptualno ostati nezavršenim djelom tzv. work in progress, jer tako autorska namjera zahtijeva. 

U vrijeme potpunog poraza tržišnog koncepta i ekonomske svrhe literarnog izdavaštva u Hrvatskoj, Jurkas je okrenuo stvar naglavačke, te inovativnim pristupom izdavaštvu potpuno zaokrenuo stvar u 21. stoljeće. Knjiga će biti dostupna u kombinaciji tri izdavačka formata – papirnom/tiskanom, e book/PDF free download te internetskom work in progress djelu s autorovih Facebook stranica. S tom naznakom da se u “Dnevniku Facebook idiota” ne radi o tri različita nego jednom cjelovitom djelu.

Knjiga tematizira nove oblike komunikacije ljudi preko društvenih mreža, njihovo granjanje te implikacije na offline život. Počevši od Facebooka, You Tubea, Twittera, Instagrama, Linked In-a te drugih popularnih društvenih mreža, Jurkas u vrlo pitkom štivu kroz razgovornu formu objašnjava i secira problematiku društvenih mreža, njihove prednosti i nedostatke.

Radi se o iznimno dinamičnom, svježem, zabavnom i informativno-edukativnom štivu u kojem se na vrlo pristupačan i lako čitljiv način pristupa raskrinkavanju fenomena Facebooka i ostalih društvenih mreža. Kao što sam autor autoironično naznačuje radi se o naslovu koji je višekrano odbijan biti sufinanciran od strane Ministarstva Kulture Republike Hrvatske unatoč svojoj pionirskoj formi i sadržaju te je bio povodom nekoliko urudžbenih “ljubavnih pisama” gdina Vladimira Stojisavljevića koji su počinjali s floskulom: “Poštovani, naslov “Dnevnik Facebook idiota na žalost nije uvršten u program javnih potreba…” 

(Docent, dr. Branko Petrijanić)